Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
10 dkg cukor
1 db tojás
20 dkg margarin
10 dkg csokoládé
a díszítéshez
5 dkg csokoládé és díszítő anyagok
*
Elkészítés:
A margarint a mikróban felolvasztom, majd összekeverem a tojással és a cukorral. A csokit összetördelem és felolvasztom (ezt is a mikróban csináltam, de óvatosan, nehogy megégjen)majd a keverékhez adom. Végül beledolgozom egy fakanállal a lisztet is. A masszát letakarom és egy órára beteszem a hűtőbe hűlni. Utána lisztezett munkalapon kinyújtom, szaggatom és megsütöm. Míg a kekszek hűlnek, addig két kávéskanálnyi olajjal felolvasztom az öt deka csokit, és a kekszek közepére pöttyintek belőle. Erre nyomkodom óvatosan a dekorációt. Ha megszilárdul, lehet fogyasztani, vagy dobozolni az ünnepre.


