Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg
Diótöltelék: 20 dkg
Máktöltelék: 20 dkg
*
Elkészítés:
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd beletesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. A tésztát elkészíthetjük a sütést megelőző napon. Ebben az esetben hűtőszekrényben tároljuk.
Elkészítjük a tölteléket.
Mák-és diótöltelék azonos módon a megadott folyadékmennyiséggel a cukrot felforraljuk, beleadjuk az ízesítőket, majd a mákot és a diót.
Összekeverjük, és azonnal levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, gyúrótáblán 5 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Belekenjük a mák-, illetve a diótölteléket, rászórjuk az előzőleg jól megmosott mazsolát, és feltekerjük. A tekercsek tetejét megkenjük felvert tojással, majd félretesszük, hogy a tojás teljesen megszáradjon. Másodszorra felvert tojásfehérjével kenjük át, majd hideg helyen szikkasztjuk. Mikor a fehérje is teljesen száraz, kötőtűvel megszurkáljuk és közép meleg sütőben kb. 40 percig sütjük. A megsült tésztát ne takarjuk le.
Jó étvágyat.