Hozzávalók:
50 dg simaliszt
30 dg zsír
30 dg porcukor
15 dg orolt dió
csipetnyi só, fél sutopor
1 doboz mogyorós csokikrém / kész csokikrém a Kauflandból/
1 kis uveg eperlekvár
fél zacskó tortabevonó /csokitallér féle/
20 dg porcukor + 2 vaníliás cukor a hempergetéshez
*
Elkészítés:
Az osszetevoket gyorsan osszedolgozzuk, pár órát hideg helyen pihentetjuk.
Utána tetszés szerint elosztjuk, attól fuggoen, hogy mi készul majd belole. Én harmadoltam – így lett belole csokikrémes hókifli, csokicipocskés kifli valamint csokisapkás virágocska. Mindig csak annyi tésztát vegyunk ki a hutobol, amennyit éppen készítunk.
Kb. 170 fokon légkeveréssel 8-12 perc alatt megsul. Ne sussuk tovább, mert nagyon kiszárad.
Jó étvágyat hozzá.


