Hozzávalók:
1 csésze szódabikarbóna
1/2 csésze kukoricakeményítő
3/4 csésze víz
*
Elkészítés:
A porokat összekeverjük, majd a vizet hozzáadva elkeverjük. Alacsony lángon “főzzük”, míg sűrű gyurma állagú nem lesz. Ezután fóliába kaparjuk, és abba becsomagolva hagyjuk kihűlni. Lapítsuk ki kb. 3-4 milliméter vékony lappá.Bármilyen sütikiszúrót használhatunk – a legjobbak azok, melyeket mézeskalácshoz is használnánk.Formázás után kb. 80 fokra előmelegített sütőben lehet szárítani 1 órát, közben megforgatva. Figyelem! Nem sütni, csak szárítani, mert akkor megbarnul. ( szobahőmérsékleten 1-2 nap alatt megszárad)
Tipp:Hurkapálcikával vagy szívószállal lyukasszunk ki minden díszt.Nyomhatunk bele mintát – jól mutat rajta például a csipkenyomat vagy a párfányfenyő levelének mintázata.