Karácsonyfa kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Karácsonyfa kalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához: :
1kg liszt
2 pohár kefir
2dl tej
5 dkg élesztő,
2ek cukor,
1ek só,
1;5 dl olaj
A kakaóshoz 2 ek. kakaópor,2 narancs reszelt héja
Töltelék:
vaj
cukorral összekevert darált dió és narancslekvár

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit megfelezzük az egyikből sima tésztát gyúrunk a másikhoz hozzáadjuk még a kakaópor és a reszelt narancs héját.
3-3 részre osztjuk őket és kinyújtjuk téglalap alakúra.
Alulra kakaós lap kerül amit megkenünk narancs lekvárral meghintjük cukros dióval.Erre kerül egy sima lap amit csak vajjal kenünk le.Aztán kakaós lap és így tovább……
Amikor kész fenyő alakot vágunk ki a tésztából , és a tepsire rakjuk.Mind két oldalát csíkokra vágtam fel.Alulról felfelé haladva ,a csíkokat egyenként 2x megcsavarjuk.Konyharuhával letakarva és 30 percig kelesztjük.Kelesztés után olajjal lekenjük  és  előmelegített sütőben készre sütjük.
190 -fokon kb 25-30 percig.
Sütés után, ismét lekenjük olajjal.
Utólag egy jó tanács:Nagyon finom lett,de így számomra egy kicsit száraz,ezért Én tejjel ettem,lehet jobb lenne ha az eredeti recepttől eltérően  a  fehér részek is lekvárral vannak  lekenve vaj helyett. 🙂

Karácsonyfa kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karácsonyfa kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!