Hozzávalók:
30 deka gluténmentes pizza liszt (vagy GM kenyérliszt)
kb 2,5 dl víz
1 cs szárított élesztő
2-3 ek szőlőmagolaj
1 kk só
Töltelék:
kolbász karikák
GM virsli karikák
sajt
sűrített paradicsom
oregánó
bazsalikom
Tetejére: tojás
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból robotgép segítségével rugalmas tésztát készítünk.
Ne legyen a tészta ragacsos!
A tésztát duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk, és kb 32 db kört szúrunk ki belőle.
A sűrített paradicsomot a fűszerekkel és a sóval összekeverjük, és egy-egy teáskanállal teszünk minden kis körre, erre jön a kolbász vagy virsli karika, majd egy darabka sajt.
Ugyanúgy gombócokat formálunk, mintha szilvás gombóc lenne.
Sütőpapírral bélelt tepsibe karácsonyfát formázunk a gombócokból.
Tojással lekenjük, majd előmelegített 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Nem szeltük, mindenki tépte a mini calzone-kat.