Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
6 púpos evőkanál cukor
4 evőkanál finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl napraforgó olaj
1 késhegynyi sütőpor
A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
1 csomag tortabevonó
2 evőkanál napraforgó olaj
*
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral.
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belecsurgatjuk az olajat, beleforgatjuk a fehérjehabot, felváltva a liszttel (a lisztet mindig a hab tetejére szitáljuk), elkeverjük. Tepsibe simítjuk a masszát, és a sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A krém felét rákenjük a tésztára, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A kakaós krémet a fehér krém tetejére simítjuk, és hagyjuk megdermedni.
A tortabevonót vízgőz felett, 2 evőkanál olaj hozzáadásával megolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk.
Forrás: Egy gasztromagazin


