Kapros zúzaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Kapros zúzaleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg pulykazúza
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 petrezselyemgyökér
2 sárgarépa
1/2 zellergumó
1 paradicsom
2 dl tejföl
5 dkg liszt
20 dkg zöldbab(nálam mélyhűtött volt)
5 dkg vaj, vagy margarin
köménymag
majoránna

bors
1 cs. kapor

*

Elkészítés:

A vajat vagy margarint felforrósítom, világosra pirítom benne a kockára vágott hagymát, hozzáteszem a zúzott fokhagymát is, picit azzal is pirítom. Beleteszem a darabolt zúzát, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot és majoránnát  is. Felengedem kevés vízzel, hozzáteszem a kockára vágott paradicsomot és lefedve addig párolom, amíg  a zúza megpuhul. Amikor puha a zúza beleteszem a darabolt zöldségeket, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket,  azzal is főzöm, majd amikor már a zöldségek is majdnem puhák jön hozzá a zöldbab és ismét kevés víz. Ekkor teszem bele az aprított kaprot is. A tejfölből és a lisztből habarást készítek, a leveshez öntöm, jól összeforralom, ha kell még utóízesítem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros zúzaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!