Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 4 l víz, só ízlés szerint,1 csokor kapor, 1 kisebb vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 dl napraforgó olaj, 1 teáskanál fűszerpaprika, 375 g tejföl, cukor, és ecet ízlés szerint
*
Elkészítés:
Elkészítés
A rövid (csövekre) tördelt zöldbabot megmossuk, és egy nagy edénybe bő vízzel feltesszük főzni. A főzővízbe sót és az összekötözött csomagnyi kaprot beletesszük.
Miután megfőtt a zöldbab, kivesszük a kaprot a vízből.
Egy edénybe olajt hevítünk, s beletesszük a (finom)lisztet. Együtt tovább hevítjük, s mielőtt zsemlebarna lenne, egy fej apróra vágott vöröshagymát beleteszünk.
Tovább hevítjük együtt az összetevőket, míg a hagyma üveges és a liszt enyhén barna színű nem lesz. Ha ezt elérjük, akkor félrehúzzuk a hőforrásról, és pirospaprikát szórunk rá. Majd tejet és tejfölt öntünk bele.
A külön edényben készült lisztes, hagymás paprikás, tejes tejfölt a főtt zöldbab edényében öntjük egy szűrőn át. S egyhe lángon egy kevés ideig még összefőzzük.
Mikor elzártuk az gázt az edény alatt, akkor egy kevés cukoral, és ecettel ízesítjük.