Kapros zöldbableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Kapros zöldbableves

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 4 l víz, só ízlés szerint,1 csokor kapor, 1 kisebb vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 dl napraforgó olaj, 1 teáskanál fűszerpaprika, 375 g tejföl, cukor, és ecet ízlés szerint

*

Elkészítés:

Elkészítés
A rövid (csövekre) tördelt zöldbabot megmossuk, és egy nagy edénybe bő vízzel feltesszük főzni. A főzővízbe sót és az összekötözött csomagnyi kaprot beletesszük.
Miután megfőtt a zöldbab, kivesszük a kaprot a vízből.
Egy edénybe olajt hevítünk, s beletesszük a (finom)lisztet. Együtt  tovább hevítjük, s mielőtt zsemlebarna lenne, egy fej apróra vágott vöröshagymát beleteszünk.
Tovább hevítjük együtt az összetevőket, míg a hagyma üveges és a liszt enyhén barna színű nem lesz. Ha ezt elérjük, akkor félrehúzzuk a hőforrásról, és pirospaprikát szórunk rá. Majd tejet és tejfölt öntünk bele.
A külön edényben készült lisztes, hagymás paprikás, tejes tejfölt a főtt zöldbab edényében öntjük egy szűrőn át. S egyhe lángon egy kevés ideig még összefőzzük.
Mikor elzártuk az  gázt az edény alatt, akkor egy kevés cukoral, és ecettel ízesítjük.

Kapros zöldbableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros zöldbableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!