Kapros zöldbabfőzelék debreceni kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg  fagyasztott zöldbab
2  gerezd fokhagyma
1 cs.  kapor
1 ek. zsír
1 ek. liszt
2 dl tejföl

bors
kevés cukor
kevés ecet
1 pár debreceni kolbász
kevés zsír  a sütéshez
1 mk. pirospaprika

*

Elkészítés:

A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, ami ellepi. Beleteszem a fokhagymagerezdeket, az apróra vágott kaprot, sózom. Amikor megfőtt a zöldbab, rántást készítek. A zsíron világosbarnára pirítom a lisztet, felengedem  hideg vízzel, a zöldbabra öntöm, jól összeforralom. Beleteszem a tejfölt, pici borsot, cukrot, ha kell még ekkor sózom is és az egészet összefőzöm. Végül  kevés ecettel savanyítom.  A kolbászt karikára vágom, kevés zsíron megpirítom, majd a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát. Tálaláskor  a főzelékére teszem a kolbászkarikákat, paprikás zsírral meglocsolom. Puha kenyér illik hozzá.