Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 cs. kapor
1 ek. zsír
1 ek. liszt
2 dl tejföl
só
bors
kevés cukor
kevés ecet
1 pár debreceni kolbász
kevés zsír a sütéshez
1 mk. pirospaprika
*
Elkészítés:
A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, ami ellepi. Beleteszem a fokhagymagerezdeket, az apróra vágott kaprot, sózom. Amikor megfőtt a zöldbab, rántást készítek. A zsíron világosbarnára pirítom a lisztet, felengedem hideg vízzel, a zöldbabra öntöm, jól összeforralom. Beleteszem a tejfölt, pici borsot, cukrot, ha kell még ekkor sózom is és az egészet összefőzöm. Végül kevés ecettel savanyítom. A kolbászt karikára vágom, kevés zsíron megpirítom, majd a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát. Tálaláskor a főzelékére teszem a kolbászkarikákat, paprikás zsírral meglocsolom. Puha kenyér illik hozzá.