Hozzávalók:
4 szelet sertésborda
20 dkg tehéntúró
1 tojás
só
bors
1/2 cs. apróra vágott kapor(nekem most fagyasztott volt)
1 ek. finom morzsa
panírozáshoz:
2 ek. liszt
1 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
zsír, vagy olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom. A túrót villával összetöröm, beleteszem a fűszereket, 1 tojást és a morzsát is. A hússzeleteken elosztom és ráhalmozom az ízesített túrót, úgy, hogy egy sávban legyen rajta. Feltekerem, fogvájóval összetűzöm, a végeit kicsit benyomkodom. Szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom a megtöltött húsokat és bő zsiradékban, fedő alatt, gyakran forgatva aranybarnára sütöm. Többféle köretet készíthetünk mellé, én most kukoricás rizst csináltam.