Hozzávalók:
pulykamell 0,40 kg
só: ízlés szerint
tehéntúró 0,30 kg
kapor: 2 evőkanál
burgonya: 40 dkg
liszt panírozáshoz: 10 dkg
tojás: 4 db
étolaj: 5 dl
zsemlemorzsa panírozáshoz: 10 dkg
friss vegyes saláta díszítéshez: ízlés szerint
*
Elkészítés:
Négy szelet pulykamellet szelünk, kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk.
Elkészítjük a tölteléket. A friss tehéntúrót összekeverjük a tojással, beletesszük a zsenge kaport, enyhén sózzuk. A túró állagától függően, ügyelni kell arra, hogy ne legyen nagyon híg a töltelék.
Megtöltjük vele a szeletelt pulykamelleket,
A palykamell egyik felére tesszük a tölteléket, arra ügyeljünk, csak annyit tegyünk a pulyka szeletre, hogy ráhajlítva a másik felét ne látszódjon ki a töltelék. Szépen egyenletesre nyomkodjuk a tölteléket. Majd panírozás után ( liszt, tójás, zsemlemorzsa sorrendben ) forró olajban pirosra sütjük. Annyi olaj legyen hogy a töltött húst ellepje.
Megtisztíttt és vékony szeletekre vágott burgonyát enyhén megsózzuk, és forró olajban kisütjük.
A töltött húst slégen hosszába ketté vágjuk.
Előmelegített tányéron tálaljuk hasábburgonyával, és friss vegyes salátával díszítjük.