Hozzávalók:
Fánkocskák:
1 zacskó nyers kesudió
1 csésze zabpehely
2 teáskanál hársméz
1 teáskanál vanília por
1 csésze víz (kb)
1 teáskanál chia mag
1 csipet Himalája só
kapros-túrós tölteléket:
1 csomag kapor
1 csésze zabpehely
1/2 csésze víz
2 teáskanál hársméz
1/4 citrom leve
1/2 citrom héja reszelve
1 csipet Himalája só
1 teáskanál chia mag (sűFnkocrítésnek)
*
Elkészítés:
Fánkocskák:
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és megvárjuk, amíg formázható lesz.
Ha túl laza, tehetünk még hozzá chia magot, vagy zabpelyhet.
Amíg alakul, addig megcsináljuk a kapros-túrós tölteléket:
Szintén összeturmixoljuk, és hagyjuk sűrűsödni.
A tésztából golyókat csinálunk, és lyukat fúrunk bele. Ide töltjük a tölteléket, amit díszítünk és már ehetünk is:-)
Csak megjegyzem, hogy jönnek a melegebb idők, így az a legjobb, ha sikerül mindig olyan mennyiséget csinálni, ami aznap, de legkésőbb másnap elfogy. Nem véletlen, hogy nem csináltam zabtejet, hanem zabpehelyből készítettem a tejszínt, mert a nagy fehérjetartalma miatt 1-2 nap alatt megsavanyodik. Figyeljetek oda az összes gabona és olajos magvas ételekre, mert már hamar megsavanyodnak.