Kapros túrós

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Szamoca42

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Kapros túrós

Kapros túrós

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tészta:
2dl tej,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
5 dkg zsír,
30 dkg liszt,
csipet ,
Töltelék:
50 dkg túrót,
3 kanál cukor,
2 tojás sárgája,
1 evőkanál búzadara,
3 kávéskanál apróra vágott kapor.

*

Elkészítés:

2dl tejből,
2 dkg élesztőből,
1 tojásból,
5 dkg zsírból,
30 dkg lisztből,
csipet sóból  kelt tésztát  készítünk.
Jól kidolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, ezt megkelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kizsírozott tepsibe rakjuk.
Töltelék:
50 dkg túrót,
3 kanál cukorral,
2 tojás sárgájával,
1 evőkanál búzadarával,
3 kávéskanál apróra vágott kaporral jól összekeverjük.
3 tojás fehérjéből (2 a túrótöltelék +1atetejére kent) kemény habbá verjük,és lazán a túróhoz keverjük. Ezzel megkenjük a tésztát.
Elő melegített sütőbe180 fokon 50 percig sütjük, majd az 1 tojás sárgáját 2 evőkanál tejföllel 1ek  cukorral összekeverjük és a túróra kenjük ,vissza rakjuk a sütőbe,még 10 percre.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros túrós