Hozzávalók:
5 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás
2 dl langyos tej
2 dkg élesztő kb. 1 ½ dl porcukros langyos tejben felfuttatva és annyi liszt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk (kb. ½ kg, vagy 60 dkg).
A töltelékhez:
½ kg túró, 2 tojás, 1 kispohár tejföl, apróra vágott friss kapor, cukor ízlés szerint és mazsola,
1 csomag vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A töltelék elkészítése : A túrót villával összetörjük, ízesítjük cukorral, belekeverjük a mazsolát, a kaprot és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Összeállítás : A tésztát összeállítjuk, és a duplájára kelesztjük, ami kb.
½ óra.
Kinyújtjuk, sütőpapíros, vagy vajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát kis peremet készítve a tepsi oldalához.
Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.
A tejfölbe belekeverjük a két tojás sárgáját és kanállal egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
Hideg sütőbe téve, a hőfokot 190-200 fokra emeljük és kb.
25-30 perc alatt szép ropogósra sütjük.
Ízlés szerint porcukorral megszórva, vagy anélkül tálaljuk.