Kapros-túrós lepény Tante Fanny tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Kapros-túrós lepény Tante Fanny tésztából

Kapros-túrós lepény Tante Fanny tésztából

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 csomag Tante Fanny friss pizzatészta 400 gr
Töltelék:
75 dkg tehéntúró
4 db tojás
15 dkg burgonya
2,5 dl tejföl
4 ek cukor
1 csokor kapor
1 mk só
liszt, margarin a forma kikenéséhez

*

Elkészítés:

Sütés előtt kivesszük a hűtőből a Tante Fanny pizzatésztát.
Feltesszük főni a burgonyát, közben áttörjük a túrót, hozzáadjuk a felvert tojást, tejfölt, cukrot, sót.
A már kihült burgonyát áttörjük, és hozzáadjuk a túróhoz.
Sütőformát margarinnal kikenjük, megszórjuk liszttel, belesímítjuk a pizza tésztát, a sütőpapírt eltávolítjuk.
Megtöltjük a túrótöltelékkel, elsímítjuk, és megszorjuk apróva vágott kaporral.
Előmelegített 200 C fokos sütőben 25 percig, ( illetve tűpróbát végzünk és ha nem ragad akkor jó ) megsütjük.
A formában hagyjuk kihülni, majd szeleteljük ( melegvízben áztatott késsel )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros-túrós lepény Tante Fanny tésztából