Hozzávalók:
Kapros túrós lepény. Hozzávalók.
30dkg. Liszt. 5Dkg, cukor. 5Dkg. Zsír.
1tojás, 1 csipet só, 1 tojás, 2dkg, élesztő, kb. 4dcl tej .
50dkg, túró, 10dkg, főtt áttört burgonya, 2 tojás + 1 a kenéshez.
1csokor apróra vágott kapor, 10dkg, /5ek./ cukor, 1 ek zsemlemorzsa.
*
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzá adjuk a cukrot, sót, tojást, és a felfuttatott élesztőt, közepes keménységű tésztát dagasztunk, annyi tejjel amit felvesz. Duplájára kelesztjük, miután meg kelt 1cm vastagra ki nyújtjuk és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe /25×36/ tesszük a tetejét megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával. /Így a tésztánk nem lesz szalonnás/. Ráhalmozzuk az elkészített túró tölteléket, tetejét felvert tojással megkenjük. A gázsütő közepes hőfokán 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok.