Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg
Töltelék: 50 dkg
Tetejére 1 kis doboz tejföl és 1 tojássárgája.
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl tejben pici cukorral felfuttatjuk. ha feljött a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát verünk.Kb olyan mint a nokedli tészta. Duplájára kelesztjük. Közben a túrót áttörjük kikeverjük a cukorral darával,kaporral és a tojások sárgájával.A tojások fehérjéből habot verünk és ezt is a töltelékhez keverjük.
A tésztát belesimítjuk zsírral jól kikent tepsibe és ráhalmozzuk a tölteléket. Közepesen meleg sütőben lassan sütjük,ha már majdnem kész,kivesszük a sütőből és ráöntjük a tojásos keveréket és pirulásig visszatesszük még.Én tüpróbával szoktam ellenőrizni.Tetejét még forrón megszórjuk vaniliás porcukorral.


