Kapros-túros lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

300

Nehézség

Haladó

Kapros-túros lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle.
Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.
A tésztát megkelesztjük, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk.
A tepsit kibéleljük vele, és majd erre tesszük a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverjük a töltelék hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, 25-30 percig kelesztjük.
Cukros-tejfölös tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés után pihentetjük, és ezután szeleteljük fel.

Kapros-túros lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros-túros lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!