Hozzávalók:
1 kg zsenge tök
1 fej vöröshagyma
50 dkg ( sertés) darált hús
1 db zsemle
1 db tojás
1 ek. liszt
1 cs. kapor ( szárított kapor is lehet )
3 dl tejföl
1 dl tej
olívaolaj, só, bors, őrölt pirispaprika ízlés szerint
*
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, és félbe vágjuk, majd kiszedjük a belsejét.
A vöröshagymát felkockázzuk, és megfonnyasztjuk az olajban.
Tejben megásztatjuk a zsömlét.
A darált húst összekeverjük a tejben áztatotott zsemlével, hagymával, tojással, majd fűszerezzük.
A tepsit kevés olajjal megkenjük, és a félbevágott tököt belehelyezzük, majd beletöltjük a tölteléket.
Liszttet, összevágott kaport, tejfölt, pici sót összekeverjük, és a töltött tökre öntjük.
200 C fokon előmelegített sütöben 35-40 percig sütjük.