Kapros tejszínes pulykamell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Kapros tejszínes pulykamell

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 szelet pulykamell filé, (készíthető pulyka felső combból is)
1 kisebb fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só, frissen őrölt bors,
200 g. főzőtejszín,
1 ek. liszt,
1 kiskanál kapor (szárított, vagy friss)
kevés olaj.

*

Elkészítés:

A pulykamellből szeleteket vágunk, majd simára kloffoljuk.
Kevés olajon, mindkét oldalát megsózva, megborsozva megsütjük.
A szeleteket kivesszük, és ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a lereszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük.
Hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt, sózzuk borsozzuk, és elkeverjük az aprított kaporral.
A sült pulykamellet a kaporszósszal tálaljuk.

Kapros tejszínes pulykamell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros tejszínes pulykamell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!