Kapros, tejszínes gombaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Kapros, tejszínes gombaleves

Kapros, tejszínes gombaleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

400 g. szeletelt csiperke gomba
1 fej hagyma apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem gyökér,
1 kevés petrezselyem zöld,
1 kis csokor kapor,
kevés só, és őrölt bors
200 g. főzőtejszín
2 kanál liszt,
1 tojás,
kevés olaj vagy zsír

*

Elkészítés:

A hagymát, a szétnyomott fokhagymát megpárolom, hozzáadom a gombát, a karikára, vagy hasábra vágott répát, zöldséget, megsózom, borsozom, megszórom kevés liszttel, majd felöntöm vízzel.
Annyi ideig főzöm, hogy a hagyma szétessen, és közben kikavarom a galuskát.
Keveset főzöm fedő alatt, majd a főzőtejszínt is hozzáadom kevergetés mellett. Beleszaggatom a galuskát. A zöld fűszereket is hozzáteszem, és ha a galuska is megfőtt tálalható. Készíthető csipetkével is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros, tejszínes gombaleves