Hozzávalók:
A tésztához:
A szószhoz:
A feltéthez:
Forma kikenéséhez:
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat, a kaporlevelet és alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
A tejfölben elkeverjük a sót, kaporlevelet, fokhagymakrémet.
A lilahagymát megtisztítjuk.
A tarját apróra kockázzuk.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel.
A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
Megkenjük a tejfölös masszával.
Rákarikázzuk a lilahagymát.
Megszórjuk a tarja kockákkal.
200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.
Melegen tálaljuk.