Kapros-tejfölös kenyérlángos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Kapros-tejfölös kenyérlángos

Kapros-tejfölös kenyérlángos

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
A szószhoz:
A feltéthez:
Forma kikenéséhez:

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat, a kaporlevelet és alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
A tejfölben elkeverjük a sót, kaporlevelet, fokhagymakrémet.
A lilahagymát megtisztítjuk.
A tarját apróra kockázzuk.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel.
A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
Megkenjük a tejfölös masszával.
Rákarikázzuk a lilahagymát.
Megszórjuk a tarja kockákkal.
200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.
Melegen tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros-tejfölös kenyérlángos