Hozzávalók:
Liszt 0.70, élesztő 5 dkg., tej 2 dl., joghurt v. kefir 2 dl., olaj 1 dl., margarin 20 dkg., só 1 ek (simított, nem púpos) kapor 1 cs., margarinnal elkeverve, szezámmag és sajt reszelve, tojás 3, ebből 1 a kenéshez.
*
Elkészítés:
Kelttésztát készítünk, a margarin nem kerül bele! Kelés után 4 cipóra osztjuk, minden egyes cipót kerekre (vékonyra!) nyújtjuk, a margarint 4 részre osztjuk. Rákenjük a tésztára (ha kapros, előbb összekeverjük a kaporral, a sajtot és a szezámmagot csak rászórjuk a felkent margarinra.A kerekre nyújtott tésztát felszeljük, mintha tortát szeletelnénk, majd egyenként feltekerjük – a szélesebb végétől indulva. Megkenjük a tojással és a tetejére szórunk a kaporból (sajtból, szezámmagból) 25 percig sütjük. Nem fog ránk száradni, annyira finom!