Kapros lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Kapros lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kapros lepény
50dkg, liszt
25dkg, főtt áttört burgonya,
1, tojás,1ek zsír,+4ek,
1csapot ek, só, 5dkg élesztő
2cs kapor, Kb. 3dcl, tej 1, ek. Cukor

*

Elkészítés:

A burgonyát a lisztel zsírral elmorzsoljuk,  1ek. Cukorral 1,5dl tejben az élesztőt felfutatjuk és a többi hozzávalókkal közepesen lágy tésztát dagasztunk. Ha kell a tejet pótoljuk.
A gáz tepsit kb. 2ek. Zsírral vastagon ki zsírozzuk, bele helyezzük a kinyújtott tésztát, tetejére szórjuk a két csokor apróra vágott kaprot a gáz sütő közepes fokozatán 35 perc alatt szép pirosra  sütjük. A sütőből kivéve még melegen megkenjük a megmaradt zsírral sütő papírral letakarva hagyjuk ki hűlni  nagyobb kockákra vágjuk.
Sütési idő 35 pe

Kapros lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!