Hozzávalók:
Kapros lepény
50dkg, liszt
25dkg, főtt áttört burgonya,
1, tojás,1ek zsír,+4ek,
1csapot ek, só, 5dkg élesztő
2cs kapor, Kb. 3dcl, tej 1, ek. Cukor
*
Elkészítés:
A burgonyát a lisztel zsírral elmorzsoljuk, 1ek. Cukorral 1,5dl tejben az élesztőt felfutatjuk és a többi hozzávalókkal közepesen lágy tésztát dagasztunk. Ha kell a tejet pótoljuk.
A gáz tepsit kb. 2ek. Zsírral vastagon ki zsírozzuk, bele helyezzük a kinyújtott tésztát, tetejére szórjuk a két csokor apróra vágott kaprot a gáz sütő közepes fokozatán 35 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve még melegen megkenjük a megmaradt zsírral sütő papírral letakarva hagyjuk ki hűlni nagyobb kockákra vágjuk.
Sütési idő 35 pe