Hozzávalók:
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
3 dkg vaj, vagy margarin
2 tk. só
1 dl + 1 dl tej
1 tk. cukor
1/2 kg krumpli
2 dkg vaj
kevés tej
só
fél csokor kapor
1 tojássárga
*
Elkészítés:
A krumplival kezdem. Kockára vágva, sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem, összetöröm a vajjal, tejjel, még kicsit sózom és hozzáadom az apróra vágott kaprot. Lényegében egy kapros krumplipürét készítek. Az élesztőt elmorzsolom a langyos, cukros tejben, tetejét liszttel megszórom, felfuttatom, majd a megsózott liszttel, a vajjal, vagy margarinnal és a maradék tejjel, amit szintén meglangyosítok tésztát dagasztok. Duplájára kelesztem, egy kerek pizzasütő formába teszem, kezemmel széthúzom a szélig, körben. Ráhalmozom a kapros krumplit, megkenem tojássárgával és még így hagyom kelni fél órán át. Közép melegtől kicsit magasabb hőmérsékleten sütöm, kb. 10-15 perc alatt megsül, érdemes megnézni az alját, ha világosbarna, akkor már jó.