Kapros-krumplis lepény (saját recept)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Kapros-krumplis lepény (saját recept)

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1,5  dkg élesztő
3 dkg vaj, vagy margarin
2 tk. só
1 dl + 1 dl tej
1 tk. cukor
1/2 kg krumpli
2 dkg vaj
kevés tej

fél csokor kapor
1 tojássárga

*

Elkészítés:

A krumplival kezdem. Kockára vágva, sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem, összetöröm a vajjal, tejjel, még kicsit sózom és hozzáadom az apróra vágott kaprot. Lényegében egy kapros krumplipürét készítek.  Az élesztőt elmorzsolom a langyos, cukros tejben, tetejét liszttel megszórom, felfuttatom, majd a megsózott liszttel, a  vajjal, vagy margarinnal és  a maradék tejjel, amit szintén meglangyosítok tésztát dagasztok. Duplájára kelesztem, egy kerek pizzasütő formába teszem, kezemmel széthúzom a szélig, körben. Ráhalmozom a kapros krumplit, megkenem tojássárgával és még így hagyom kelni fél órán át. Közép melegtől kicsit magasabb hőmérsékleten sütöm, kb. 10-15 perc alatt megsül, érdemes megnézni az alját, ha világosbarna, akkor már jó.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros-krumplis lepény (saját recept)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!