Kapros húsgombócleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Kapros húsgombócleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

300 g darált pulykahús
2 evőkanál rizs
1 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 fej hagyma lereszelve
csipet só és bors
200 g zöldborsó és zöldbab
100 g gomba megtisztítva és felszeletelve
1 csokor kapor finomra aprítva
200 g főzőtejszín
1 evőkanál liszt a habaráshoz
0,5 dl fehérbor
1 kiskanál cukor
kevés só

*

Elkészítés:

A zöldborsót, zöldbabot enyhén sós vízben felteszem főzni, majd kicsit később hozzáadom a gombócokat is, amiket közben elkészítettem.
A húsgombócokat a darált pulykából (más húsból is lehet, de mi ezt szeretjük) a rizsből, a lereszelt hagymából, zsemlemorzsából, tojásból, sóból borsból csináltam.
A gombócokba is tehetünk egy picit a vágott kaporból.
Mikor a gombócok a leves tetejére feljönnek, belekerül a gomba, és felöntöm a borral.
Hozzáadom a cukrot is.
Fedő alatt kicsit főzöm, majd behabarom úgy, hogy a főzőléből kiveszek, azt összekeverem a főzőtejszínnel, és a liszttel, és csomómentesre keverem.
Hozzáöntöm a habarást és az apróra vágott kaprot is.
Ha ismét fel forrt, kész a levesünk.

Kapros húsgombócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros húsgombócleves