Hozzávalók:
Kapros dübbencs 3
Hozzávalók:
1 kg liszt
4 dkg élesztő
50 dkg főtt burgonya
30 dkg tejföl
10 dkg zsír
10 dkg vaj
2,5 dl tej
1 cs élesztő (5 dkg)
1 csipet cukor
4 dkg só
2 cs zsenge kaporlevél
*
Elkészítés:
Elkészítés:
Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk az összetört burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, majd jól bedagasztjuk, letakarva duplájára kelesztjük.
Az összeaprított kaprot a felforrósított zsírba tesszük, egy párszor megforgatjuk, picit megdinszteljük, majd félretesszük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra, a kapor felével lekenjük, majd négy oldalról felhajtjuk, letakarva újra kelesztjük. Ezt még egyszer megismételjük, végül, ha újból megkelt elnyújtjuk, kb. 8×5 cm- es téglalap formára vágjuk, feltekerjük, a tetjét olvasztott zsírral lekenjük és 175 fokon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept