Kapros dübbencs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Kapros dübbencs

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
Fél kiló liszt
3 dl. langyos víz
1 kávéskanál cukor
2,5 dkg. élesztő
2 teáskanál só
fél dl. olaj
A kenéshez:
2 evőkanál zsír
nagy csokor zsenge kapor (lehet fagyasztott is)
1 teáskanál só

*

Elkészítés:

Ez egy tipikus egyedényes, egyszerűen elkészíthető kalács.
Még gyúrótábla sem kell hozzá.
A cukorral, egy kis langyos vízzel az élesztőt felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva hagyjuk duplájára kelni.
Közben a zsírt felolvasszuk, s a tűzről levéve beletesszük az apróra darabolt kaprot, sót.
Hagyjuk anyira kihűlni, hogy ne legyen forró.
Ha a tészta megkelt, beletesszük a tepsibe, ott kezünkkkel elegyengetjük.
Evőkanállal a tetejére kanalazunk pár kanál zsíros kaprot, a kanál hátoldalával elkenjük, majd ott a tepsiben félbehajtjuk a tésztát.
Kezünkkel ismét elegyengetjük a tepsi nagyságára, megkenjük, félbehajtjuk.
mindezt addig folytatjuk, míg van a kapros zsírunkból.
Minél többször hajtogatjuk, annál több réteg lesz a kalácsunkban.
Ezt követően éles késsel kockákra vagdaljuk ott a tepsiben a tésztát, s újrakelesztjük 20 percig.
Ez alatt a sütőt előmelegítjük.
170 fokon kb.
40 percig sütjük.

Kapros dübbencs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros dübbencs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!