Káposztával töltött paprika télire

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 kg fehér káposzta
70 dkg vöröskáposzta
50 dkg vöröshagyma
2 ek só
2 kg körüli paprika
A felöntő léhez :
2,5 liter víz
3,5 dl 20 %-os ecet
35 dkg kristálycukor
4 ek só
2 tk szalicil
Fűszerek:
egész bors
egész fűszerkömény
babérlevél

*

Elkészítés:

A felöntő léhez valókat összekevertem, közben kóstolgatva, hogy édesebb legyen-e.
A paprikát megmostam, a végét levágtam, a belsejét kiszedtem.
A káposztákat legyalultam, a hagymát hozzá aprítottam.
2 ek sóval megszórtam.
Hagytam állni fél órát, ezután kifacsartam.
A paprikákat megtöltöttem.
Az üvegek aljára egy sor káposztát tettem, erre jött egy sor töltött paprika, megint egy sor káposzta.
Addig folytatva, míg el nem fogy.
A tetejére raktam a fűszerekből, felöntöttem a lével.
Lezártam a tetejét.
Ha reggelre nem lesz tele lével, akkor pótolom, hogy tele legyen.
A fent látható üvegekre elég a lé.
Ha nem lenne elég, akkor még keverjünk hozzá az összetevőkből.
Nagyon finom lesz télen, még egy sorozatot teszek el majd.
Megjegyzés: A felöntő levet mindenki szabályozza ízlése szerint.
Most megmértem, de nem szoktam méregetni, csak úgy kb, közben kóstolgatom, úgy hagyom jóvá.
Mi édeskésebben szeretjük a savanyúságokat.

Káposztával töltött paprika télire