Káposztás tészta, házilag gyúrt tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Káposztás tészta, házilag gyúrt tésztából

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2 tojás
2 kk. só
pici víz
1 közepes fej káposzta
1 ek. zsír

bors
1 mk. cukor

*

Elkészítés:

A lisztet gyúródeszkára szórom, megsózom, közepébe ütöm a tojásokat és összegyúrom. Ha kell,  nagyon pici vizet öntök hozzá. Jól kidolgozom, majd hagyom pihenni 20 percet. Így könnyebben lehet majd nyújtani. Két cipóra osztom  a tésztát,  vékonyra kinyújtom, majd  egy konyharuhára terítem  és így  hagyom szikkadni fél órát, hogy ne tapadjon össze, ezután  derelyemetszővel nagyobb kockákra vágom, bő, sós vízben kifőzöm. A káposztát lereszelem, besózom, hagyom állni egy órán át. A zsírt felforrósítom, a káposztából kinyomom a levet és ráteszem, hozzáadom a cukrot, kevés borsot, majd gyakran kevergetve megpirítom. Ezután összekeverem a kifőtt tésztával. Tálalásnál, aki akar még szór rá borsot és cukrot. Én csak borsosan, sósan szeretem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Káposztás tészta, házilag gyúrt tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!