Hozzávalók:
kb. 80 dkg fejes káposzta
30 dkg fodros vagy csavart (durum) tészta
kb. 1 evőkanál cukor
kb. 1 teáskanál só
3-4 evőkanál olaj vagy ennek megfelelő zsír
frissen őrölt feketebors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk, aprítógéppel finomra aprítjuk (vagy lereszeljük, akkor nem daraboljuk kicsire). Sóval összeforgatjuk, kb. 15 percig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a káposzta levét.
Egy nagyobb teflonserpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, a cukrot benne megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd erős hőfokon állandó keveréssel szép egyenletes barnára pirítjuk (kb. 20 perc).
Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük. Borssal ízlés szerint megszórjuk, esetleg utána sózzuk vagy cukrozzuk, ki hogyan szereti.
Megjegyzés:a tésztát géppel nyújtottam, 8-as fokozaton,szabó gallérra vágtam.