Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 db tojás
kb. 40-50 dkg liszt (ezt sosem mérem)
só
A dinsztelt káposztához:
1 közepes fej fejeskáposzta
olaj
só, őrölt bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és nyersen finomra reszeljük (ezt a részét szeretem a legkevésbé :-))
Hozzáadagolunk egy-egy kicsi lisztet, és összekeverjük, mert a krumpli hamar barnul, de a liszttel együtt már nem.
Majd hozzákeverünk egy tojást, pici sót, és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk.
Kiszaggatjuk, és kifőzzük sós (pici olaj a főzővízbe) forró vízben, mint a galuskát.
Tálaláskor előzetesen megdinsztelt káposztával összeforgatjuk.