Káposztás szalonnás nokedli füstölt kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Káposztás szalonnás nokedli füstölt kolbásszal

Recept leírás:

Hozzávalók:

4-6 főre: 50 dkgkáposzta
60 dkgliszt
3 dbtojás
2 dlvíz
1 teáskanál  só
késhegynyi  cukor
60 dkgfőtt   füstölt szalonna
20 dkg  füstölt  kolbász
1 teáskanálőrölt bors
1 teáskanálőröl t köménymag
1 fej hagyma
2 dlétolaj
egy csepp  ecet
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

*

Elkészítés:

Felkockázzuk a szalonnát és nagy serpenyőben zsírjára sütjük. mivel a kolbász hamarabb sül ezért  azt is felkockázva de később  tesszük a szalonnához.
Ez alatt a lisztbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a sót és a vizet és elkeverjük.
Jó simára  kell keverni, szoktam mondani akkor jó mikor puffog a tészta.
A tészta sűrűsége olyan legyen, hogy a nokedli szaggatóra kiöntve ne vándoroljon le róla, legyen rugalmas, kb a nagyon sűrű palacsinta tésztára emlékeztessen.
Közben  egy nagyobb fazékban teszek forralni vízet, ebbe kávéskanál  sót és egy csepp olajat is rakok.
Ha jól elkevertem, kicsit félre szoktam tenni, hogy pihenjen, de akár rögtön is dolgozhatok vele.
A nokedli szaggatót a forrásban lévő vízzel teli edény tetejére teszem, és kiszaggatom a nokedlit.
Ha egy adag kifőtt, megvárom, hogy a víz újra felforrjon, majd akkor kezdek neki a következő adaghoz.
Ezt addig ismétlem, míg a tészta el nem fogy.
Közben a kifőtt nokedlit mindig egy szűrő segítségével kiszedem a vízből ez fontos hogy hideg vízbe  egy mélyebb edénybe öntöm,majd leszűröm, kicsit meglocsolom olajjal, hogy ne tapadjon össze, majd lefedem.
Ha ezzel is megvagyunk  a káposztát  vékonyra szelem és besózom majd hagyom egy picit állni, a fej hagymát  megpucolom felaprítom és olajban üvegesre dinsztelem. Erre rakom a sótol  levet engedett  és kinyomkodott  káposztát majd ízesítem  a fűszerekkel dínsztelem, még mielött  teljesen puha lenne  hozzáteszem a szalonnás kolbászos egyveleget és a csepp ecetet.
Így finoman összeérnek az ízek, majd teljesen puhára  főzöm.
Ha mindennel készen vagyunk, a nokedlit és a szalonnás, káposztás egyveleget összeöntöm és kicsit összemelegítem őket.
Jó étvágyat .
Tipp háziasszonyoknak:
A nokedli szaggatás után a szaggatót, illetve azt az edényt  amiben  a nokedli tésztát  főztük csakis hideg vízbe áztassuk be, különben soha nem vakarjuk le a tésztát róluk.
A hideg vízben szépen leoldódik, de ahogy meleg vizet kap, szó szerint ráköt arra, amin van!
Tehát, hidegvíz!!!!!
Másik én mindig elöbb  mosogatás elött a beáztatott edényeket  leöblítem  és csak utána mosogatom  el, mert ha nem akkor  ilyenkor  mosogató  szivacsot  kell cserélni, ugyanis a ráragadt tészta egy gusztustalan, kettő bacilus forrása lehet főleg a tojás miatt.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Káposztás szalonnás nokedli füstölt kolbásszal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Káposztás szalonnás nokedli füstölt kolbásszal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!