Káposztás pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
30 dkg nyers fejeskáposzta lereszelve vagy apróra vágva,
25 dkg puha vaj, egy kocka (5 dkg) élesztő,
1-2 dl tejföl (attól függően, mennyitől áll össze a tészta),
kb. 1 dl étolaj,
2 kiskanál só,
csipetnyi bors.
A pogácsák tetejére:
egy villával lazán felvert tojás.

*

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük vagy egészen apróra vágjuk, megsózzuk, legalább negyed órát állni hagyjuk, aztán jól kinyomkodjuk belőle a sós levet.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a kinyomkodott káposztát, belerakjuk a vajat, belemorzsoljuk az élesztőt, sózzuk, borsozzuk, és annyi tejföl hozzáadásval, amennyitől összeáll, tésztává gyúrjuk.
A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, egy kenőecsettel vékonyan bekenjük olajjal, aztán balról középre, jobbról középre, felülről középre és alulról rá összehajtogatjuk.
Letakarjuk, és negyed órát pihentetjük.
A kinyújtást, olajjal kenést, hajtogatást és a pihentetést még kétszer megismételjük.
A harmadik pihentetés után a tésztát két centi vastagra kinyújtjuk, a tetejét tojással megkenjük, késsel berácsozzuk, aztán pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Káposztás pogácsa