Hozzávalók:
Töltelék: 50 dkg
Tészta: 25 dkg
1 tojás fehérje a kenéshez.
*
Elkészítés:
Lereszelünk 50 dkg fehér káposztát,és fél órára besózzuk.Ezután kinyomkodjuk,2 ek olajon egy kis kanál cukorral,kevergetve szép barnára pirítjuk.Erősen megborsozzuk,majd kihűtjük.
Összegyúrunk 25 dkg réteslisztet,10 dkg margarinnal,egy kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztővel,1 tojás sárgájával,sóval,és annyi tejföllel hogy rugalmas tésztát kapjunk.Langyos helyen duplájára kelesztjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.Megkenjük a pirított káposztával,összehajtogatjuk,majd ismét kinyújtjuk.ezt 3-4-szer ismételjük,végül két ujjnyira nyújtjuk.Tetejét berácsozzuk,és a tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Tojás fehérjével vagy piros paprikával elkevert tejjel megkenjük.Ezután még 10 percig kelesztjük.Forró sütőben szép pirosra sütjük


