Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg káposzta
3 dkg élesztő
3 dl tej
2 tojássárgája
só
bors
*
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben futtasd fel. Öntsd hozzá a lisztet, majd a tojássárgákkal dolgozd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd. A káposztát reszeld le, majd sózd be. hagyd egy kicsit állni, majd nyomkodd ki, és pici olajon pirítsd meg. A tésztát nyújtsd ki, és oszlasd el rajta a káposzta harmadát, majd hajtsd háromba. Újra nyújtsd ki, de ezúttal négy rétegesre hajtogasd, Tedd hűtőbe fél órára, majd nyújsd ki megint, rakd rá a káposzta 1/3 , és ismételd meg vele a hajtogatásokat, és a nyújtásokat. Újra pihentetés a hűtőe, ezután a maradék káposztát rákenem és újra hajtogattom. Fél óra után szaggasd ki, és kivajazott, lisztezett tepsibe tedd bele. A tetejét kockázd be, kend meg tojással. Hideg sütőbe tedd és így süsd meg.