Hozzávalók:
1 fej (kb. 1-1,5 kg) káposzta
1 evőkanál olaj
1 kg liszt
25 dkg margarin
12 dkg kacsazsír
450 gr -os tejföl
5 dkg élesztő
1 dl tej
1+1 evőkanál cukor
1 tojás
1 evőkanál só
bors
*
Elkészítés:
A káposztát apróra reszeljük, besózzuk és állni hagyjuk, majd jó alaposan kinyomkodjuk.
Ezután egy evőkanál olajon egy evőkanál cukrot megkaramellizálunk, majd beletesszük a káposztát és arany barnára dinszteljük, ízlés szerint borsozzuk.
A lisztet összedolgozzuk a margarinnal a tejföllel, a kacsazsírral, a sóval a cukros tejben (1dl tej+1 evőkanál cukor) felfuttatott élesztővel és a tojással.
Amikor a tészta szépen összeállt, letakarva hagyjuk jó fél órát kelni.
Miután megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A tésztát meghintjük a dinsztelt káposztával, majd hajtogatjuk.
Először hosszában, majd keresztbe hajtjuk, .
Nem kell pihentetni, a hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét rácsosra vagdaljuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük a tojással és 220 fokos sütőben kb.
: 20 perc alatt pirosra sütjük.
sütés alul-felül