Káposztás pirog

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Káposztás pirog

Káposztás pirog

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához: (26-28 db jött ki ebből a mennyiségből)
40dkg liszt
2dkg élesztő
1,5 dl tej
20dkg főtt krumpli
2 tojás sárgája
1 tk cukor
1 tk só
2-3 ek.olaj
Töltelékhez:
3 vastag szelet húsos-füstölt szalonna
40 dkg savanyú káposzta
só,bors

*

Elkészítés:

A cukrot feloldom a langyos tejben, belemorzsolom az élesztőt, a tetejére egy evőkanálnyi lisztet szórok és hagyom, hogy az élesztő felfusson. Ezután a kimért liszt közepébe mélyedést készítek, belemérek minden hozzávalót, beleöntöm az élesztős tejet és alaposan kidolgozom a tésztát.
Amíg a tészta kelt, a húsos szalonnát 4-5 mm-es kockákra vágtam és egy serpenyőben ropogósra sütöttem. A szalonnakockákat kiszedtem a zsírból.
majd a levétől kinyomkodott és a savanyú káposztát megpirítottam rajta. A végén alaposan megborsoztam és hagytam kihűlni(.Ízlés szerint sózni is lehet. )A szalonnakockákat közvetlenül a tésztába töltés előtt kevertem hozzá.
A megkelt tésztát kinyújtottam (kb. 5 mm vastagságúra) és egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
Halmoztam rá  tölteléket, ezután a tésztákat félbehajtottam és a széleket villával összenyomkodtam. Sütőpapíros tepsibe rakosgatva hagytam addig kelni, míg a sütő előmelegedett (180 °C), majd tojássárgával lekentem, villával megszurkáltam és az előmelegített sütőben pirulósra sütöttem a csomagokat kb.15-20 perc.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Káposztás pirog