Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db paprika
4 db paradicsom
10 dkg szalonna
fél fej káposzta
1 szál füstölt Gyulai kolbász
só
pirospaprika
*
Elkészítés:
A szalonnát egyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, üvegesre pároljuk.
Ezután hozzadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát.
Ezt követően hozzáadjuk a bőrétől megfosztott paradicsomot, amit előzőleg kis kockákra vágtunk.
A paradicsommal együtt sózzuk ízlés szerint, és hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát.
Ezután kb.
negyed óráig pároljuk.
Végül hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, és addig főzzük, amíg a káposzta majdnem készre fő.
Legvégül a kolbász karikákat is hozzáadjuk és pár perc alatt összefőzzük.
Rizzsel tálaltam.