Káposztás húsgombócleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

050

Nehézség

Káposztás húsgombócleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
20 dkg fejes káposzta, 35 dkg darált sertéslapocka, törött bors, 1 ek búzadara, és 1 ek. búzaliszt, 2 szál sárgarépa, és 2 szál fehérrépa, 2 tojás, 2 tk fűszerpaprika, őröltkömény, bors, só, delikát, ízlés szerint, 3,5 l víz
A rántáshoz: 1, 5 ek. liszt, étolaj, vagy zsír, fűszerpaprika

*

Elkészítés:

Elkészítése: A fejes káposztát alaposan megtisztítjuk, felszeleteljük, majd feltesszük főni.
A főzőlébe csak Delikát ételízesítőt, sót nem!
Majd fűszerezzük, köménnyel, borssal.
Mikor félig megfőtt a káposzta, akkor tesszük bele a fekarikázott sárgarépát, és a fehérrépát.
Közben összeállítom a gombócokat.
Húsgombóc elkészítése: A darált húshoz hozzáadjuk a búzadarát, búzalisztet, 1 tk.
fűszerpaprikát, őrölt borsot, 2 egész tojást, ízlés szerint só.
Összedolgozzuk, és a levesbe bele főzzük.
Végül berántjuk ( a gombócok 25 perc alatt készre főnek)

Káposztás húsgombócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Káposztás húsgombócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!