Káposztás csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Bandi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Káposztás csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú csirke,
80 dkg savanyú káposzta,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál őrölt babérlevél,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál csombor (borsikafű),
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

*

Elkészítés:

Fél órára vízbe áztatunk egy római (cserép)tálat tetejével együtt, majd a vizet kiöntjük belőle, és félretesszük. Amíg a tál ázik, az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Ráöntünk 1 evőkanál vizet. A tűzre visszatoljuk az edényt, rátesszük az előzőleg darabjaira vágott, megsózott és megborsozott csirkét, és erős tűzön mindkét oldalát lepirítjuk. A szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett káposztát összekeverjük a serpenyőben maradt hagymás olajjal, a csomborral, a babérlevélporral, a sóval és 1 dl tejföllel. A káposztás keveréket a cseréptálba terítjük. Tetején bőrével felfelé elhelyezzük a lepirított csirkedarabokat. A megmaradt tejföllel bekenjük, a tál tetejét ráillesztjük, és betoljuk a hideg sütőbe, 10 percig takaréklángon, 20 percig valamivel erősebb fokozaton, majd bő egy órán keresztül közepes lángon pároljuk az ételt. Ezután a tetejét levesszük, és a húsdarabokat ropogósra pirítjuk. (Ha tűzálló tálban készítjük, kevés vizet öntsünk alá, és tegyük előmelegített, forró sütőbe, 1 óra alatt elkészül.)

Káposztás csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Káposztás csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!