Káposztás batyuk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Káposztás batyuk

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
600 g simaliszt
150 ml olaj
3 tojássárgája
260 ml langyos tej
1 kk só
1 csomag éleszto
A toltelékhez:
1 kg csomagolt savanyú káposzta (nekem nem volt itthon, így kimaradt)
150 g angolszalonna
1 gerezd fokhagyma
provánszi fuszerkeverék
Kenéshez:
tojássárgája

*

Elkészítés:

Minden hozzávalót sima tapadásmentes tésztává gyúrunk, amelyet letakarunk és meleg helyen 20 percig hagyunk pihenni.
Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: megpároljuk a felszeletelt szalonnát a savanyú káposztával, megízesítjuk a fuszerkeverékkel és a lereszelt fokhagymával.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk (kb. 11X11 cm). Megtoltjuk a toltelékkel és osszehajtogatjuk a négyzeteket úgy, hogy kozépre hajtjuk a négyzetek csúcsait. A batyukat sutopapíros tepsire rakjuk, megkenjuk a felvert tojássárgájával, és hagyjuk még 40 percig megkelni. 190 fokos elomelegített sutoben aranybarnára sutjuk.
A recept egy szlovák gasztroblogról származik.

Káposztás batyuk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Káposztás batyuk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!