Hozzávalók:
25-30 dkg száraz tarkabab
25 dkg savanyú káposzta
1 szál szárazkolbász vagy valamilyen füstölt hús ízlés szerint
1 nagy fej hagyma
2-3 babérlevél
ételízesítő
2 p. tejföl
2 ek. liszt
olaj
http: //www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A babot előző este hideg vízbe beáztatom. Másnap reggel összevágom kockákra a hagymát, olajon kicsit megfuttatom, majd ráborítom áztató levével együtt a babot. Beledobom a babérlevelet, megszórom ételízesítővel, és főzni kezdem fedő alatt. Közben a savanyú káposztát kicsit összevagdosom, és átmosom ha nagyon savanyú lenne. A kolbászt karikákra vágom. Amikor a bab már félig megfőtt, akkor hozzá teszem a kolbászt és a káposztát. Felöntöm annyi vízzel, hogy sűrű leves legyen majd belőle. Míg készre fő, addig a tejfölt alaposan kikeverem a liszttel. Ha a bab és a káposzta is megpuhult, akkor a tejföllel behabarom a levest. Még forralok rajta egyet, és készen van.