Hozzávalók:
A hozzávalók kb. 4 személyre vannak, én sosem mérem pontosan őket, szemmértékkel adagolok.
1 kg hordós káposzta
O,5 kg lapocka
O,5 kg füstölt tarja – vagy más füstölt husi
1 szál füstült kolbász karikákra vágva
3-5 dkg száritott gomba
3-5 dkg aszalt szilva
só, bors
olaj, pirospaprika a rántásoz
3 – 4 burgonya
*
Elkészítés:
A fazékba belerakjuk : káposzta – lapocka – füstölt husi – karikákra vágott kolbászt – gomba – aszalt szilva -káposzta. Felöntjük annyi vizzel hogy ellepje a káposztát. Ha puha a husi akkor hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és még tovább főzzük. Ha megfőtt, olajból és paprikából rántást készitünk és berántjuk vele a káposztát.
Tálalásnál lehet a tányérba tejfölt is tenni. Friss kennyérrel fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!!!


