Hozzávalók:
1 csirkemell
1 fej hagyma
5 dkg bulgur
1 szál kolbász
Fejes káposzta
Vaj
1 csomag bacon
Só
Bors
Olaj
*
Elkészítés:
a csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megszórjuk sóval, borssal.
A töltelékhez a bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, a hagymát apróra vágva megdinszteljük, majd hozzákeverjük az aprított kolbászt.
Átpirítjuk, majd hozzákeverjük a bulgurt.
Ezzel a töltelékkel töltjük meg a csirkemellet.
A káposztát pár percig forró vízbe tesszük, majd ha kicsit meghűlt, belecsomagoljuk a töltött csirkemellet, és olvasztott vajon átsütjük, majd felöntjük kevés vízzel, és 20 percig főzzük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd baconba csomagoljuk, tepsibe téve 180 fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.