Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
1,5 kg savanyú káposzta
2 teáskanál kristálycukor
2 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
1 evőkanál pirospaprika
1 kiskanál őrölt kömény
1-2 dl fehérbor
örölt bors
só
*
Elkészítés:
az oldalast a csontok mentén kétujjnyi csikokra daraboljuk
– bedörzsöljük sóval ,borsal
-forró zsiradékon hirtelen átsütjük a húsdarabokat
-aláöntünk kevés vizet vagy bort
-meghintjük örölt köménnyel ,reszelt fokhagymával
-mellészórunk egy darabolt vöröshagymát is
-puhulásig lefedve ,lassan pároljuk,majd zsirjára sütjük,mindkét oldalát pirosra sütjük
-a káposztát kimossuk jól kicsavarjuk
-felhevitett zsiradékon üvegesre dinsztelünk egy felapritott vöröshagymát
-megfuttatjuk rajta a köményt
-belekeverjük a káposztát ,a babérlevelet
-ha szükségesnek érezzük cukorral édesitünk rajta
-kevergetve aranybarnára piritjuk
-közben sózzuk,borsozzuk,izesitjük paprikával
-egy nagy tepsit kikenünk az oldalas zsirjával
-elteritjük benne a káposzta háromnegyedét
-elosztjuk a tetején a sült oldalast majd a maradék káposztával vékonyan betakarjuk
-180 fokos sütöben 15-20 percig sütjük