Hozzávalók:
500g liszt
250g margarin
250 g reszelt sajt
1 doboz vagy tasak szalkáli (szalgáré)
kis doboz tejfel
1-2 kávés kanál só
köménymag,
szezámmag
ezek tetszés szerinti felhasználása
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, a sajtból hagyunk kevest a tetejére,elmorzsoljuk a margarinnal.A tejfelt kanalanként adjuk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Ha a tésztára méretre vágott sűtő papírt teszünk, ragadásmentesen tudjuk egyenletesre nyújtani, 3-4 mm-re. Természetesen lisztezzük az asztalt, amelyen dolgozunk. .Derelyevágóval felszeleteljük hosszában és keresztben is. Tetszés szerinti szélességben és hosszúságban.A kisebb darabokat félre tesszük a végén használjuk fel.. A felcsíkozottakat lekenjük a felvert tojással, tetejét megszórjuk, sajt, szezámmag stb. Sütése forró sütőben történik, 250 C-on 5-8 perc
