Kapós sajtos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Kapós sajtos

Kapós sajtos

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

500g liszt
250g margarin
250 g reszelt sajt
1 doboz vagy tasak szalkáli  (szalgáré)
kis doboz tejfel
1-2 kávés kanál só
köménymag,
szezámmag
ezek tetszés szerinti felhasználása
A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, a sajtból hagyunk kevest a tetejére,elmorzsoljuk a margarinnal.A tejfelt kanalanként adjuk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Ha a tésztára méretre vágott sűtő papírt teszünk, ragadásmentesen tudjuk egyenletesre nyújtani, 3-4 mm-re. Természetesen lisztezzük az asztalt, amelyen dolgozunk. .Derelyevágóval felszeleteljük hosszában és keresztben is. Tetszés szerinti szélességben és hosszúságban.A kisebb darabokat félre tesszük a végén használjuk fel.. A felcsíkozottakat lekenjük a felvert tojással, tetejét megszórjuk, sajt, szezámmag stb. Sütése forró sütőben történik, 250 C-on 5-8 perc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapós sajtos